Adomány-licit május 6-ig a Belső-Ferencvárosért! Értékes helyi relikviákkal…

Öt éve működő civil szervezetünk – amely önkormányzattól és államtól függetlenül működik – azon dolgozik, hogy kerületi forrásokat találjon helyi jó ügyekre. Tehát támogatásokat gyűjtünk, osztunk, és közösségerősítő programokat szervezünk annak érdekében, hogy minél élhetőbb legyen a kerület, és hogy büszkék lehessünk lakóhelyünkre, munkakörnyezetünkre. Alapítványunk eddigi tevékenységeiről bővebben írunk itt a honlapon és

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Hároméves jelentése (2012-2014) itt olvasható el eddigi tevékenységeinkről, sikereinkről.

4 pénzügyi alapba gyűjtjük a támogatásokat, ebből az egyik a Belső-Ferencváros Alap, amely annak a területnek a fejlesztésére jött létre, ahol Ön is dolgozik. Az a belső szabályunk, hogy ha egy Alapban sikerült összegyűjtenünk 1 millió Ft-ot, akkor arra kiírunk pályázatot helyi civileknek. Eddig három alkalommal írtunk ki pályázatot, kétszer a Ferencvárosi Gyerekalap, egyszer a Ferencvárosi Közterek Alap keretében.

Néhány hónapja belefogtunk a Belső – Ferencváros Alap támogatásgyűjtő kampányába,

Akik a  Belső-​Ferencváros A​lap​ot eddig  már támogatták:
Bényei István
Birs Bistro
Manga Cowboy
Miszori István
Nándori László, Nándori Cukrászda
Púder Bárszínház és Galéria
Scsaurszki Tamás
 Még 343 ezer Ft hiányzik a támogatásosztó pályázat kiírásához, amelynek összegyűjtését 2016. május 7-ig,  szombatig tervezzük, amikor is  Belső-Ferencváros Nap kampányeseményt szervezünk.
 
Addig is elindítottuk a facebookon Adomány-Licitünket  melynek keretében kilenc, a környéken  ismert ember vagy intézmény 1-1 felajánlott tárgyát szeretnénk elárverezni,  az Alapnak felajánlott adományért cserébe. Nem önmagukban nagyon értékes tárgyakat kértünk,  hanem olyanokat, amelynek eszmei értéke nagy és amelynek van ferencvárosi vonatkozása, története.
Az Adománylicit felajánlói: Babos Zsili Bertalan és Bosznai Tibor (Púder Bárszínház), Bodó László (Bakáts téri Ének -Zenei Általános Iskola), Fodor Tamás (Stúdió K Színház), Iparművészeti Múzeum, Két Egér Könyvesbolt, Medence Csoport, Rábai Róbert (Bakáts téri hentes), Sándor Iván (Manga Cowboy) és Benedek Gabriella, alapítványunk kuratóriumi elnöke.
Hogy milyen különleges tárgyakra lehet licitálni?  Itt találja fotóikat ebben az albumban, és a képek alatt várjuk az ajánlatokat!
Aznap lesznek különleges sétáink, amelyre bárki regisztrálhat és egy 3000Ft-os adománnyal tud rajtuk résztvenni, és megszólal majd  egy webes rádióműsorunk is, a “Rádió Ráday”, a Púder Bárszínház pop-up rádióstúdiójából, a Tilos Rádió támogatásával. A Belső – Ferencváros Nap facebook esemény-oldala itt található.