Igyon egy szódát Ferencvárosért!

Az Igyon egy szódát Ferencvárosért! logó azokat a ferencvárosi éttermeket, vendéglőket, kávézókat, cukrászdákat jelzi, amelyeknek fontos a kerület és az itt élő-dolgozó emberek közössége. A programban résztvevők közül van, akia felszolgáltszódavízáránakegymeghatározott részével, van, aki egy általa kiválasztott termékből befolyó bevétellel, van, aki havi fix összeggel támogatja a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány egy számára fontos célkitűzését. A lényeg, hogy mindenki, a számára megfelelő módon segítse szűkebb környezetének szépülését, fejlődését.

A szódát azért választottuk, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet egy a kerületben is előállított egészséges, üdítő italra. A Márton utcában készíti Deák László (vele készült interjúnkat itt olvashatja), a Szikvízkészítő Ipartestület örökös elnöke által vezetettAquanova Kft. Külön öröm számunkra, hogy őket is a közösségi alapítvány támogatói között tarthatjuk számon.

Az Igyon egy szódát Ferencvárosért! program résztvevői:

Nándori Cukrászda , a Bakáts térnél

Veranda Grill & Wine, a Kerekerdő parknál, a Vendel utcában

cikkünk itt az első két csatlakozóról

Café Francesco,  a Ferenc téren – interjú itt

Birs Bisztró, a Ráday utcában -interjú itt

Frisco Szövetkezeti Kocsma és Kávézó – interjú itt

Manga Cowboy interjú itt

Púder Bárszínház interjú itt

Az Igyon egy szódát Ferencvárosért! programhoz csatlakozó támogatók maguk döntenek arról, hogy a közösségialapítvány melyik elkülönített támogatási alapjába kerüljön az adományuk. Az elkülönített támogatási alapokban összegyűlt pénzt PÁLYÁZATOKON KERESZTÜL osztjuk el, s a program támogatói is részt vehetnek a döntésekben. Célunk, hogy Ferencvárosértdolgozószervezetek és civil csoportok, magánszemélyeket támogassunk. Amint egy alapban összegyűlik 1 millió forint, a Ferencvárosi KözösségiAlapítvány kiírja a pályázatokat.

Ha többet szeretne tudni a programról vagy csatlakozni szeretne hozzá, akkor keresse Scsaurszki Tamást a 20-243-8491-es telefonszámon!