210 ezer forintot gyűjtöttünk a borkóstolón

Pont így reméltük.  Jó hangulatú, igazi ismerkedős, beszélgetős, és még a finom Zwack borok mellett sem sírva vigadós esténk volt. Az est elején Scsaurszki Tamás, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány alapítója köszöntötte a vendégeket, és röviden ismertette alapítványunk céljait, eddigi tevékenységeit. Később, mialatt Zwack Izabella borászatából 4 finom bort kóstolhattunk meg, anekdotákat hallgattunk alapítványunk legrégebbi támogatóinak, a  Zwack családnak történeteiből is. Izabella, aki a Ferencvárosban itthon van, s az olasz borparadicsomban, Toscanaban otthon, elmesélte például, hogy a Satöbbi  kedvenc kutyájáról kapta a nevét. Aki viszont a gyerekkorában végighallgatott apai telefonbeszélgetésekben sokat hallott furcsa, titokzatos jelentésű magyar szóból, a “satöbbi”-ről. Izabella történetei csak megerősíthették bennünk azt a gyanút, hogy igazi lokálpatriótává   tud válni, aki ízig-vérig nemzetközi, aki  szívesen és élvezettel merítkezik meg a multikulturális világokban. Aki figyel, megél, bárhol is jár, az tudja igazán értékelni, szeretni és vigyázni, ami itthon (vagy otthon) van körülötte. A kellemes, nem nehéz és  fejbevágós, tokaji borokhoz  a Canarro kínált  finom muzsikát.
Az október 9-én megrendezésre került Zenés Jótékonysági Borkóstolón 210 ezer forint gyűlt össze a támogatói jegyek eladásán keresztül. Nagyon köszönjük azoknak akik eljöttek és támogatták ezzel a Ferencvárosi Gyermekekért Alapot!
Külön köszönet a Bokréta Kft-nek, amely 60 ezer forinttal segítette ügyünket, Lendvai Balázsnak és azoknak a jegyet vásárolt támogatóknak, akik más, a Ferencvárosért sokat tevő civil vendégeknek foglaltak így helyeket!
Most hogyan tovább? Ahogy ígértük azt korábban is  a tavasszal indult Tankolj fel kampányunk során,  amint összegyűlik az alapra szánt 1 millió Ft, pályázatot írunk ki. Várjuk azokat a ferencvárosi kezdeményezéseket, amelyek  kerületi gyerekekért születtek, vagy segítségünkkel jönnének létre! Célunk az, hogy olyan elképzeléseket támogassunk majd, amelyekben van eredeti ötlet, van erő, számol az önkéntes munkával is, és közösségi célokat is szolgál. Olyan programokat szeretnénk finanszírozni, amelyek segítik a kerületi gyerekeket és fiatalokat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget és tettrekészséget, a lehető legteljesebb mértékben saját és környezetük életének jobbítására fordíthassák.

Köszönjük a Púder Bárszínháznak hogy befogadta a rendezvényt  és a Nándori Cukrászda borkorcsolyáját is!